Vastgoedrealisatie

Image
Toegang Heldenhuis

Heldenhuis

Vastgoedrealisatie

Heldenhuis vzw zijn de ouders van 12 jongeren met een beperking, de toekomstige bewoners van het 'Heldenhuis'. Ze slaan de handen in elkaar om zelf de infrastructuur voor hun kinderen te bouwen.

Je kind een mooi toekomstperspectief bieden. Welke ouder droomt daar niet van? Alleen is deze droom iets moeilijker te realiseren wanneer je kind een beperking heeft. Daarom nemen we als groep ouders van jongeren met een verstandelijke en/of meervoudige beperking zelf de regie in handen om te bouwen aan de toekomst van onze jongvolwassenen. Helaas hebben wij zelf niet de nodige expertise. Daarvoor kunnen we rekenen op Pathmakers.

Image
axonometrie Ten Dries

Ten Dries

Vastgoedrealisatie
Vastgoedbegeleiding

Het MFC (multifunctioneel centrum: semi-internaat en internaat voor minderjarigen) en het BuO (buitengewoon onderwijs) Ten Dries bieden onderwijs, therapie en ondersteuning aan 100 tot 110 kinderen, waaronder kleuters (20), lagere schoolkinderen (45) en adolescenten (45).

In Ten Dries voorzien we sinds 1956 infrastructuur voor wonen en onderwijs voor 1,5- tot 21-jarigen. Vele kinderen (vooral de kleinere) beschikken niet over een individuele kamer. Onze oudste leefgroepen op de eerste verdieping zijn intussen volledig uitgeleefd, voldoen niet meer aan de huidige normen en de zorgbehoefte van onze bewoners is toegenomen. We merken dat ons bestaand patrimonium destijds niet voldoende 'future proof' ontworpen werd. Pathmakers begeleidt ons in het komende bouwproject en daagt ons tegelijk uit om voor toekomstige projecten onze blik op infrastructuur te verruimen.

Image
oplevering Damiaanschool

KBK Damiaan

Vastgoedrealisatie

Rita Vanthournoudt is bestuurder van ‘Katholieke Basisscholen Kortrijk’, of kortweg KBK. Zij is heel enthousiast.

Wij hebben heel concrete bouwambities. Zoals in één van onze vestigingen, de Damiaanschool. Onze scholen doen het goed, en barsten uit hun voegen. Daarom willen we uitbreiden en verouderde infrastructuur vervangen. Veel subsidieprocedures waren uitgeput. Sinds kort geeft de Vlaamse overheid ook de mogelijkheid voor huursubsidies. We vroegen en kregen deze subsidie. Nu vragen we aan Pathmakers om een futureproof gebouw te ontwerpen, bouwen en onderhouden. Wij betalen huur, Pathmakers zorgt voor de rest.

Image
Humival vzw - M4-architecten samen met SDKe

Humival

Vastgoedrealisatie
Vastgoedbegeleiding

Humival biedt woon- en/of dagondersteuning aan volwassen personen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Wij hebben heel concrete bouwplannen. Wij willen maximaal inzetten op inclusie, ook in een landelijke gemeente zoals Waarschoot. Wij hebben een bouwgrond beschikbaar, maar geen expertise noch budget voor het bouwen. Pathmakers is voor ons een prachtig initiatief.