Heldenhuis

Jaar oplevering
2024
Subsidie
VIPA infrastructuurforfait

Je kind een mooi toekomstperspectief bieden. Welke ouder droomt daar niet van? Alleen is deze droom iets moeilijker te realiseren wanneer je kind een beperking heeft. Daarom nemen we als groep ouders van jongeren met een verstandelijke en/of meervoudige beperking zelf de regie in handen om te bouwen aan de toekomst van onze jongvolwassenen. Helaas hebben wij zelf niet de nodige expertise. Daarvoor kunnen we rekenen op Pathmakers.

 

Infrastructuur

We bouwen een woning (ca. 775 m2 BVO) voor onze 12 jongeren met mentale en/of meervoudige beperking: onze "Helden".

 

Bouwkundige duurzaamheid

Op de site staan een klasgebouw en luifel, die nog in goede staat zijn. Die worden opnieuw gebruikt. De grote overspanningen van de voormalige klas zijn ideaal om er de gemeenschappelijke ruimtes van het Heldenhuis in onder te brengen.

De kamers worden in een nieuwbouwvolume ondergebracht. Ze worden op een grid ontworpen en kunnen (indien het ooit nodig zou zijn) per 2 samengevoegd worden tot grotere ruimtes.

 

Sociale duurzaamheid

Het Heldenhuis mikt op sociale inclusie en is dus een plek voor interactie.
Een deel van de tuin wordt gedeeld met de omgeving. De Helden en de buurtbewoners ontmoeten elkaar hier. We dromen van een petanquebaan, een moestuin, een picnic-bank, ...

In het Heldenhuis hebben we een multifunctionele ruimte. We bekijken de mogelijkheid om deze ruimte open te stellen aan plaatselijke verenigingen.

We verwachten dat de Helden hier hun hele leven blijven wonen. Sowieso wordt de infrastructuur ontworpen  voor een zo divers mogelijk publiek.

 

Bekijk ook onze andere projecten:

KBK Damiaan
Humival
MFC Ten Dries

 

Image
Toegang Heldenhuis
Image
tuin Heldenhuis
Image
terras Heldenhuis